Stålpartier i norr – ett stabilt företag i ständig tillväxt

SPINAB, eller Stålpartier i Norr, bildades 2014. Vi har sedan starten funnits i Kombihuset i Öjebyn utanför Piteå, där verksamheten successivt har vuxit och expanderat. Idag är vi ett sammansvetsat team på 26 medarbetare. Med vår 4000 kvadratmeter stora fabrik och en toppmodern maskinpark tillverkar vi skräddarsydda högkvalitativa produkter till kunder från norr till söder. 

På SPINAB specialiserar vi oss på tillverkning av CE-märkta dörrar, fasader, fönster och skräddarsydda lösningar i stål och rostfritt stål. Våra avancerade profilsystem är designade för maximal hållbarhet mot yttre påverkan. De har en exceptionell livslängd och möter de mest rigorösa kraven på brandsäkerhet och skydd.

Spinabs produkter är särskilt anpassade för användning inom industriella och offentliga miljöer, inklusive fastigheter som banker, butiker- och varuhus, flygplatser, fängelser, sjukhus, tunnelbanor och tågstationer, skolor, sport- och fritidsanläggningar etc. Vi har kapacitet att skräddarsy avancerade lösningar som svarar mot höga krav på kvalitet och säkerhet, i kombination med avancerad design och arkitektur. Detta gör våra produkter idealiska för en rad olika behov och tillämpningar.

I vår anläggning finns även en avdelning för pulverlackering, där vi inte bara behandlar våra egna produkter utan också tar emot uppdrag från kund. 

Vi erbjuder dessutom Keep safe system , en banbrytande och patenterad säkerhetslösning för överlägset skydd mot ett brett spektrum av hot. Keep safe system skyddar effektivt mot inbrott, skottlossning, explosioner, brand, terrorattacker och olika intrångsförsök, såsom smash and grab.

Som ett företag i konstant utveckling, har vi en stark inriktning på modern produktionsteknik och optimering av produktionsflöden.
Samtidigt tar vi aktivt ansvar för att våra material och tillverkningsprocesser uppfyller högsta möjliga miljö- och hållbarhetsstandarder. Vi gör medvetna val för att skapa trygga arbetsmiljöer och säkerställa minimal miljöpåverkan.

SPINAB omsatte 46 Mkr år 2023.

Grundare och ägare är Ulf Isaksson, Tomas Persson och Svante Björk.

Kombinationen av högkvalitativa material, modern produktionsprocess och kundnära samarbeten gör oss lämpliga för de flesta sorters uppdrag. Våra kunder uppskattar oss inte minst som en trygg leverantör som håller leveranstider och borgar för mycket hög kvalitet.

Alla givande samarbeten
börjar med en enkel dialog